مقلوبة بالمفروم 613623
اخي الزائر / اختي الزائرة السلام عليكم ورحمة الله وبركاته يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا مقلوبة بالمفروم 829894
ادارة المنتدي مقلوبة بالمفروم 103798
abo elalaa
مقلوبة بالمفروم 613623
اخي الزائر / اختي الزائرة السلام عليكم ورحمة الله وبركاته يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا مقلوبة بالمفروم 829894
ادارة المنتدي مقلوبة بالمفروم 103798
abo elalaa
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةايجى تك الفيومأحدث الصورالتسجيلدخول
مرحــــبــــاً بـــكـــم
ابو العــــــلاء إيــــــجــــــــــــــــــي الـــفـــيـــــوم
شـــركة ابو العــــلاء ايجــــي لبيع وشراء وصيانة الكمبيوتر واللاب توب بشارع فخر الدوله متفرع من شارع السنترال بجوار شركة أغا

 

 مقلوبة بالمفروم

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
اخت في الله

اخت في الله


مقلوبة بالمفروم Left_bar_bleue40 / 10040 / 100مقلوبة بالمفروم Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 06/05/2009

مقلوبة بالمفروم Empty
مُساهمةموضوع: مقلوبة بالمفروم   مقلوبة بالمفروم Icon_minitimeالثلاثاء 12 مايو 2009, 11:15


مقلوبة بالمفروم


المقادير


3 كأس من الأرز
2 مكعبات مرق دجاج
ملح وفلفل
بهاراة مشكلة ملعقة صغيرة
3 ملاعق سمن أو فنجان من الزيت
فنجان من اللوز أو الزبيب أو الكاجو
ملعقة صغيرة من الزعفران مع ماء ورد
3 بصلات مقطغة
¾ كيلو لحم مفروم
بيض مسلوق للتزيين مع قليل من البقدونس

مقلوبة بالمفروم 15955.imgcache

طريقة الطبخ
ينظف الأرز و يغمر بالماء البارد حتى يبتل. ينقع الزعفران بماء الورد . تقدح نصف كمية الزيت أو السمن في قدر ويحمر اللوز و يرفع.
يقلى البصل في نفس الزيت حتى يصبح شفافا , يظاف اللحم المفروم و يحرك حتى ينضج و يتبخر منه الماء. تضاف اليه البهارات المشكلة.
يسخن كأس من الماء الى الغليان و يوضع فيه مكعبان من خلاصة مرق الدجاج و يظاف اليه بقية السمن و الزعفران المنقوع و بهار حسب الرغبة وكمية الارز المنقوع و يترك على النار مدة نصف ساعة تقريبا او حتى ينضج .
يفرد خليط المفروم المتبل فوق الأرز و فوقه المكسرات المحمرة و يخلط برفق .
تقدم هذا الطبق مزينا بطبقة بقدونس رقيقة طازجة وأنصاف بيض مسلوق مع السلطة الخضراء .

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
abo elalaa
Admin
abo elalaa


مقلوبة بالمفروم Left_bar_bleue0 / 1000 / 100مقلوبة بالمفروم Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 17/04/2009

مقلوبة بالمفروم Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقلوبة بالمفروم   مقلوبة بالمفروم Icon_minitimeالأربعاء 20 مايو 2009, 11:19

مشكور...........................................مش كور
مشكور...........مشكور.......................مشكور. ........مشكور
مشكور......................مشكور......مشكور....... ............مشكور
مشكور...........تسلمــــ.........مشكور.........ايد كــــــ........مشكور
مشكور............................................. ...............مشكور
مشكور...................abo elalaa................... ...مشكور
مشكور....................................................مشكور
مشكور..............الفيـــــومــــــــــ….........مشكور
مشكور....................................مشكور
مشكور...........................مشكور
مشكور................مشكور
مشكور.......مشكور
مشكور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bwmb94

bwmb94


مقلوبة بالمفروم Left_bar_bleue40 / 10040 / 100مقلوبة بالمفروم Right_bar_bleue

تاريخ التسجيل : 12/05/2009

مقلوبة بالمفروم Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقلوبة بالمفروم   مقلوبة بالمفروم Icon_minitimeالثلاثاء 25 أغسطس 2009, 10:13

واللهى انتو فحتو ا نفسنا للاكل اللة ينور على اليى سواة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حسين كابو

حسين كابو


مقلوبة بالمفروم Left_bar_bleue40 / 10040 / 100مقلوبة بالمفروم Right_bar_bleue

ايجي تك ايجي تك : مقلوبة بالمفروم _
تاريخ التسجيل : 13/11/2009

مقلوبة بالمفروم Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقلوبة بالمفروم   مقلوبة بالمفروم Icon_minitimeالجمعة 11 ديسمبر 2009, 07:01

مشكورة على اللوصفه دي بس نسيتي تقوليلي المية اللي هحطها للرز تبقى فوق الرز في الحله لحد فين عشان انا الحاجة الوحيدة اللي بعرف ابوظها الرز ياما بيعجن ياما مش بيستوي ياما بيتحرق
وده لاني اغلب السنه برة البيت علشان طبيعة شغلي بتحكم عليا بكده ومش هفضل اكل مكرونه كل يوم زهقت بجد
ومعدتي تعبت من الرز البايظ
وكل اللي شغالين معايا شبعو فيا تريقة فياريت وصفه سهلة للرز
علشان انا فاكر اخر مرة عملت فيها رز خلصت كارت بعشرة جنيه مع والدتي وفالاخر الرز باظ برضو
افيدوني افادكم الله ومشكورين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مقلوبة بالمفروم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الارز بالمفروم
» ارز مقلوبة الربيان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتدى المرآه عالم حواء :: المطبخ :: وصفات الارز-
انتقل الى: